Kategori Beruk

Wednesday, February 29, 2012

Ketika berita on air, janganlah duk main-main kat belakang. [beruktube]

 

Awkward!
Hahaha.

Gempar! Batang pokok yang tumbang jadi bengkok supaya tak mengenai kereta seorang wali! [3pics]

Kisah yang kami bawakan hari ini lebih hebat daripada kisah budak terjegil matanya di dewan exam yang diberitakan telah mendapat pertolongan Allah ketika tak dapat jawab exam. Rujuk [sini][sini] dan bersepah diriwayatkan dalam google dan facebook.

Cerita seorang penulis faceberuk dapat dari Europe lebih menarik. Kali ini kisah seorang wali keturunan Bani Mu'awiyah yang kini hidup sebagai orang biasa, mengajar di sekolah Islam biasa di London, mengalami kejadian yang menakjubkan.

Ustaz itu mempunyai sebuah rumah biasa, dan berkereta ke sekolah. Kereta itu pula dah tua, dan dia tak dapat beli kereta baru walaupun gajinya lebih dari cukup untuk installment kereta. Kereta sana murah, kan. Tapi sebenarnya, dia kata, kekayaan yang dia ada bukan milik dia sorang. Selain keenakan kereta baru, dia letak prioriti duit itu pada tempat lain. So, dia lebihkan derma daripada tukar kereta. Tak macam orang kita, kan.

Satu hari berlaku ribut topan di perkampungan beliau, dan sebatang pokok telah tumbang di laman depan rumahnya. Dia sangka anjung rumah dia akan rosak, apatah lagi keretanya. Namun, dalam curiosity tu, dia tetap reda kalau jadi apa-apa. Apabila dia keluar dan melihat apa yang terjadi, dia tak percaya. Anjung rumahnya tak rosak, dan keretanya seolah-olah 'diselamatkan' oleh malaikat.




Batang pokok itu membengkok agar tidak mengenai bahagian belakang kereta beliau. Kelihatan dalam gambar beliau cerita sepatutnya trajektori pokok itu akan hempap keretanya, dan batang pokok itu seingat dia lurus. Kalau tak silap lah, katanya. Tapi dah tumbang jadi bengkok.

Jadi, marilah kita sama-sama meningkatkan derma supaya hidup kita diberkati. Dan semoga otak kita diberi oksigen secukupnya untuk mengetahui bahawa cerita ini dongengan bangsat semata untuk rendahkan IQ kamu semua. Amin. - sekian.

Tuesday, February 21, 2012

Perempuan terjun bunuh diri lepas hiris kepala suami pakai pisau. [breaking]

Qie Jian Min jatuh dari tingkat 5
BREAKING NEWS - George Town, Penang: Semalam. Qie Jian Min, 37, yang selalu dipukul suami dia, kali ini melawan... dengan pisau. Ketika bergaduh semalam, dia ambil pisau dan menghiris tangan dan kepala suami dia, Ang Sea Hin, 44, sebelum Qie Jian Min bertindak nekad membunuh diri terjun dari tingkat 5.

Terjun atau... hmm... Qie Jian Min ditemui mati di kaki apartment. 

Mereka berdua adalah warga China.

Qie Jian Mie pernah tiga kali keguguran sebelum ini. Ahad lepas wanita malang itu pernah bertanya kepada sekuriti apartment, kat mana balai polis terdekat untuk dia repot suami dia selalu pukul dia. Pak Guard pun beritahu balai polis terdekat. Dan sekitar tengah malam, jiran-jiran selalu dengar wanita itu melolong minta tolong. Pergaduhan pasangan itu lebih kerap selepas setahun lepas wanita itu keguguran buat kali ketiga.

Ang Sea di hospital
Polis klasifikasi kematian itu sebagai mati mengejut, dan menyerahkan kepada kedutaan China untuk tindakan selanjutnya. (sumber)

Seram gila kalau ada bini sakit mental macam ni. Sekali dia pegang pisau, memang nahas ler.



Monday, February 20, 2012

Sunday, February 19, 2012

LOLLS - Seekor lembu pemegang rekod tanduk paling panjang dalam dunia. [1pic]

longest horn steer

2.77 meter.
Tinggi aku 1.78 meter.
Fuuu...

Saturday, February 18, 2012

Ini sebab mengapa Yun Nam Hair Care tak dapat cari makan di Afrika. KAH KAH KAH.[5pics]


Rambut pendek di lukis guna tattoo. Tattoo rambut. 100% berkesan!






Friday, February 17, 2012

Beijing Jammed. Apabila bas terlalu padat di depan pintu, mereka masuk ikut tingkap! [5pics]

Selalu juga terjadi dalam bas Rapid KL. Jenis penumpang ketiak busuk, otak reput. Dah tahu penumpang ramai, taknak masuk dalam dia, lepak kat depan pintu, sumbat-sumbat la kat depan pintu. Orang lain nak masuk dah tak boleh.

Di Beijing, 13 Feb, pukul 5.30, apabila bas 815 dekat Beijing Guamao telah penuh, penuh pula depan pintu masuk, penumpang2 yang bengang panjat masuk bas ikut tingkap. Mari sama-sama contohi mereka apabila bas Rapid KL tersumbat macam lori ayam.



LOLLSS - Hanya sebesar kuku. Sesumpah paling kecil dalam dunia! [1pic]

smallest chameleon

Ditemui di Madagascar.
Kecil. Boleh camouflage. Tapi masih lagi dijumpai.
Damn!


David Choe, sudah kaya, bekas kenalannya tawar khidmat seks oral berharga RM6juta. [breaking]

BREAKING NEWS - Somewhere: David Choe, 35, grafitti master yang melukis seni grafitti bernilai RM600,300,000 di pejabat Facebook, telah ditawarkan khidmat seks oral oleh seorang perempuan.

Tawaran itu berbentuk servis seks oral setiap hari untuk seumur hidup, pada harga RM6juta.

Choe sudah tak bercakap dengan perempuan murah mulut bangkai itu semenjak lima tahun lepas, ketika itu dia tidak kaya. Tetapi selepas penyenaraian Facebook di KLSE yg menyaksikan saham Choe dibacakan berjumlah $200 juta, perempuan itu sms Choe kembali mahu beri khidmat meloyakan.

Jika tawaran itu diterima dan jika Choe hidup sehingga umur 70, harga seks oral itu akan berharga RM470 sehari. Di bukit bintang, untuk RM470, Choe boleh dapat perempuan yang jauh lebih cerdik. (sumber)

Thursday, February 16, 2012

Rokok elektrik untuk berhenti merokok meletup dalam mulut, muka terbakar, gigi berterabur. [breaking]

EXPLODING NEWS - Florida, US: Tom Holloway, 57, terbakar mukanya dan rongak gigi depannya apabila rokok elektrik yang dia hisap dalam usaha berhenti merokok... kebaaboommm!... meletup.

Ketua balai bomba North Bay berkata, siasatan menunjukkan bateri kepada rokok elektrik itu telah meletup ketika lelaki malang itu melayan rokok palsunya. Ia ibarat sepuntung roket yang dilancarkan dari bibir Tom Holloway. Bukan setakat gigi kapak, Tom juga kehilangan sebahagian dari lidahnya.

Pihak polis masih menyiasat brand rokok yang digunakan Tom. Harapkan rokok elektrik boleh hentikan tabiat merokok tar, tapi meletup pula rokok elektrik itu. Kesian Tom. Rongak dia. (sumber)

Monday, February 13, 2012

Sunday, February 12, 2012

Thursday, February 09, 2012

LOLLS - Naive! Miranda Kerr first professional shot. [1pic]


Without make up.
Blurrrr...


Conan dan Rambo, terserempak dalam hospital [breaking]

BREAKING BREAKING LITTLE STARS, RAMBO RAMBOO RAMBA - Hospital: That's how one fucks his own blog. Siapa tak mengenali CONAN dan RAMBO? Gampang!

Ini.


Zaman 80-an, ini hero kegilaan bebudak, kegeraman gegirlss. Semalam, tanpa sengaja hero tua ini terserempak di hospital. Masing-masing cedera selepas aksi stunt. Atau cover line. Gila nak cakap dekat press Rambo masuk hospital sebab jatuh tangga?


"Still good buddy?"
"Peace..."


Duit China 100RMB kantoi satu lagi ciri anti-counterfeiting design yg awesome![3 pics]

Sebelum ini, kami dedahkan satu pasangan sedang berjimak di dalam not 100RMB China. Kali ini, kami menemui pula dua ekor kucing kapir menyembah Tuhan kucing firaun. Satu lagi ciri keselamatan duit 100RMB China yang berjaya dibongkar.




Wednesday, February 08, 2012

LOLLS - Tupai dan burung kongsi makan biskut. [1pic]


You see what I see?
Yes, 3 tits.


Tuesday, February 07, 2012

Bebiri Jantan dan Rusa betina akan berkahwin di Zoo Yunnan sempena Valentine [breaking]


 

BREAKING NEWS - China: Untuk promote kahwin campur antara kaum, sempena hari kekasih Zoo Yunnan akan mengadakan perkahwinan antara bebiri Jantan dan Rusa betina yang sebelum ini telah disahkan bercinta. 
Pihak zoo berpendapat perkahwinan luarbiasa ini akan memberi mesej kepada manusia untuk kawin campur. Masalahnya, ini dah lain spisis. Risau juga kalau ada manusia nanti mahu kahwin sama spisis anjing atau beruk.

Tapi, bebiri dan rusa ini memang awesome, against all odd. Bagi anda yang belum dengar cerita pelik zoo Yunnan ini, post kami sebelum ini menceritakan segalanya. (sumber)

Friday, February 03, 2012

Parlimen Malaysia akan dibubarkan dalam minggu depan. Menurut status FB Husam Musa, juga komen-komen yg menarik. [breaking]


Ini status Hj Husam Musa sejam lepas. Dan kami copy paste komen-komen menarik untuk panduan korang nanti nak pangkah sapa.

Hayazi Hamid Bn menang jika rakyat bodo,

PaPa's Batrisyia duit yang kerajaan keluarkan adalah duit dr rakyat......cukai pendapatan....cukai tanah.....cukai perkhidmatan.......duti eksport.....cvukai rokok.......cukai syarikat.......
 

Chung Hee duit parti umno..... depe kata....

Alanda Huda BR1M ke,SARA ke..tu suma mainan politik..mintak2 jgn la ade yg goyang..kalau dpt tu rezeki,dan duduk kat malaysia,x kirala kau UMNO ke,kau PAS ke,DAP ke..sume kena bayar cukai..so,org PAS,ke DAP ke,kalau dah layak dapat..itu hak diaaa..jgn nak manipulate ye puak2 UMNO anggap Najib tu baik sangat...!

Halimi Naharawi ‎1. Pasti anda layak mengundi
2. Pastikan anda pergi mengundi
3. Pastikan anda pilih satu masa mengundi.
4. Pastikan anda pangkah PR masa mngundi
5. Pastikan anda masukan undian dlm peti undi
6. Pastikan anda berdoa supaya undian anda d kira.
7. Pastikan anda masih ada untuk mndgar kputusan pilihan raya 2012.

Alanda Huda whatever is hassan ali keluar statement,keluar PAS ,begolak mcmanepun PAS tu,saye tetap say NO tu BN..mcmla UMNO tu tulus mulus sangat..! ade masalah dalaman gak diowg ni sebenarnye,TV3suku saje xnak kluar kan..soo biased!

Muhammad Ridzuan temberang.

Encik Mzmj contohilah rakyat jepun.....rakyat mereka berani je tukar kerajaan walaupun kerajaan tuh dah memerintah setengah abad dan membawa jepun menjadi negara maju...kita mesti mencari yg terbaik di antara yg terbaik.....

Mohamad Isa Mohd Yassin Daripada semua yg pasti,,,,.. BN juga yang dipilih semula olih rakyat malaysia.... Maka PAS talkinkan PKR..dan PKR talkinkan PAS.....dan tamatlah sebuah impian...


Grafik fakta menarik apabila Facebook IPO ke NYSE listing. [breaking][grafik]



Lima core values yang telah menjana untuk syarikat Facebook

Facebook chief executive Mark Zuckerberg outlined five core values for Facebook, in a letter to potential investors. The letter appears in regulatory filings for Facebook's initial public offering of stock. Here are the five values:

Focus on Impact
If we want to have the biggest impact, the best way to do this is to make sure we always focus on solving the most important problems. It sounds simple, but we think most companies do this poorly and waste a lot of time. We expect everyone at Facebook to be good at finding the biggest problems to work on.

Move Fast
Moving fast enables us to build more things and learn faster. However, as most companies grow, they slow down too much because they're more afraid of making mistakes than they are of losing opportunities by moving too slowly. We have a
saying: 'Move fast and break things.' The idea is that if you never break anything, you're probably not moving fast enough.

Be Bold
Building great things means taking risks. This can be scary and prevents most companies from doing the bold things they should. However, in a world that's changing so quickly, you're guaranteed to fail if you don't take any risks. We have another saying: 'The riskiest thing is to take no risks.' We encourage everyone to make bold decisions, even if that means being wrong some of the time.

Be Open
We believe that a more open world is a better world because people with more information can make better decisions and have a greater impact. That goes for running our company as well. We work hard to make sure everyone at Facebook has access to as much information as possible about every part of the company so they can make the best decisions and have the greatest impact.

Build Social Value
Once again, Facebook exists to make the world more open and connected, and not just to build a company. We expect everyone at Facebook to focus every day on how to build real value for the world in everything they do.

Read more: sumber

Thursday, February 02, 2012

Ryu Hwayoung free show hehehehehe NSFW [beruktube]

 

Wait, who is she?


Erlan Mealla freak scorpion kick goal. [beruktube]

 

Great or freak?


Bloody pig. Vietnam, Festival mengerat babi hidup-hidup hingga putus dua. [breaking][15scary pig pics]

The level of a nation’s civilization can be judged by how it treats its animals.

BREAKING PIGS - Vietnam: Only in vietnam. 28 Januari, penduduk kampung Nem Thuong di Vietnam akan menyambut pesta memperingati abad ke 13 anti imperial general Doan Thuong. Duon Thuong dianggap seolah tuhan oleh si penduduk.

Jadi, babi-babi pasti akan bertanya, apa kaitan perayaan kau orang itu dengan aku? Mengapa aku dipotong dua hidup2? Shit!

Yep, during that particular day, mereka akan memotong babi dengan sekali cop, zap, hingga terputus dua, darah babi bersembur, palit pada duit, ambil berkat.

Kesian babi. Jangan lihat grafik ngeri di bawah jika kamu ada belas kasihan terhadap babi.







Wednesday, February 01, 2012

LOLLSS - Neelofa salah tulis nama di website official dia. So sweet la awak, Lofa.

Kami selongkar website official Lofa, neelofa.my. Ini kami jumpa, typo. 




Noor Neeofa?